Garantie

Onverwachte, hoge reparatiekosten aan uw auto behoren tot het verleden indien u een Autotrust Garantie afsluit voor uw auto. Autotrust biedt verschillende garantiedekkingen, van basis tot zeer uitgebreid. Autotrust dekt de kosten van de reparatie of vervanging van defecte onderdelen die onder de garantie vallen. Maar ook de uren die de monteur er mee bezig is, worden door Autotrust betaald, inclusief de uren die de monteur besteedt om het defect op te sporen.

Acceptatie
Uw garantie gaat direct in. Wel is het belangrijk dat de auto in orde is. Defecten die al in de auto aanwezig zijn op het moment van afsluiten van de garantieverzekering kunnen vanzelfsprekend niet worden vergoed. Defecten die ontstaan tijdens de garantieperiode worden vanaf de eerste dag vergoed.

Garagekeuze en buitenland
U mag zelf uw garage kiezen: bij het afsluiten van de garantie kunt u kiezen of u uw auto door de merkdealer of door een universele garage wil laten repareren. Repareren in het buitenland is ook gedekt: indien een defect ontstaat terwijl u op vakantie bent, wordt uw auto ook op kosten van Autotrust gerepareerd. Dit geldt voor nagenoeg heel Europa.

Wat is gedekt?
Onze medewerkers vertellen u graag precies wat u kunt verwachten van een garantie.

Niet gedekt zijn de zogenaamde verbruiksonderdelen en onderhoudsdelen die na een bepaalde tijd altijd vervangen moeten worden. Hierbij moet u (onder andere) denken aan de remschijven en remblokken, maar ook het oliefilter en lampjes. Ook de koppeling (bij een handgeschakelde auto) valt hier onder. Verder vallen carrosseriedelen, lak, zonne- en cabriodaken niet onder de Autotrust Garantie.

Een defect aan een verzekerd onderdeel dat het gevolg is van slijtage valt wél gewoon onder de dekking van de Autotrust Garantie. Indien een onderdeel defect raakt als gevolg van slijtage én er zijn aanwijzingen dat dit defect reeds aanwezig was op het moment van het afsluiten van uw garantieverzekering, dan valt het mankement niet onder de dekking.

Garantie bij import
Indien u een auto importeert uit Duitsland, heeft u vaak geen recht op garantie in Nederland. Daarom kunt u een vervangende garantie afsluiten bij Autotrust. Omdat uw auto nog geen Nederlands kenteken heeft, kunt u de prijs van de garantie op onze website niet uitrekenen.